Baba Ganoush Recept (voor 4 personen)

Een heerlijke, romige baba ganoush gemaakt met de pure extra vierge olijfolie van Hant

Sla dit recept op voor later en breng een bezoekje aan hant.be om onze pure, biologische olijfolie te ontdekken.

Baba Ganoush Recept (voor 4 personen):

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote aubergines
  • ¼ kopje tahin (ongeveer 60 ml)
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels Hant extra vierge olijfolie + extra om te serveren
  • 1/2 teentje knoflook
  • ½ theelepel zeezout
  • Fijngehakte verse peterselie (voor garnering)
  • Gerookt paprikapoeder (voor garnering)
  • Optioneel: chilivlokken
  • Pita brood, om te serveren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Prik de aubergines in met een vork en snijd ze doormidden. Snijd met een mesje een ruitpatroon in het vruchtvlees.
  3. Bestrooi met zout en besprenkel met Hant olijfolie.
  4. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een bakplaat en bak tot ze zacht zijn (ongeveer 30–40 minuten).
  5. Laat even afkoelen en schep daarna het vruchtvlees eruit.
  6. Doe het auberginevlees, tahin, citroensap, olijfolie, knoflook en zout in een keukenmachine. Mix tot een gladde, romige dip.
  7. Schep de baba ganoush in een schaaltje en garneer met extra Hant olijfolie, peterselie, gerookt paprikapoeder en eventueel chilivlokken.
  8. Serveer met warm pita brood.